Bestel nu Google Play Giftcards online

play store alternative

Alternatief voor betalen in de Play Store, slim?

Een prepaid creditcard : Alternatief Play Store

Een prepaid creditcard is een alternatief om toch apps te kunnen kopen, maar er zit wel een groot nadeel aan. Ik zal uitleggen wat dat nadeel is. Toch is het wel een optie als jezelf geen creditcard hebt.

Inmiddels is het bekend dat je voor het kopen van apps in de Play Store voor je android smartphone of tablet alleen kan met een creditcard. Dit komt omdat de Google Giftcards (nog steeds) niet verkrijgbaar zijn in Nederland. Overigens heb ik uit betrouwbare bron dat er wel Europese Google Giftcard op de markt gaan komen die mogelijk ook in Nederland te gebruiken zijn, maar daarover hopelijk snel meer informatie.

Als je dus geen creditcard hebt, kan je geen apps kopen in de Play Store. Het alternatief is dat je een prepaid creditcard koopt. Deze zijn tegenwoordig ook al te koop bij de supermarkten en andere winkelketens, zoals Primera. De meeste zijn van Visa en ze zijn er al vanaf 25 euro. Echter hier komt de grote maar. Bij zulk soort creditcard betaal je vaak ook per transactie. Gemiddeld is dit rond de 2 euro per transactie. Dat betekend dat een app van bijvoorbeeld 1 euro dan gelijk 3 euro van je tegoed afschrijft en dat lijkt mij overduidelijk zonde van je geld, want dat is meer dan dat de app waard is. Daarom lijkt een prepaid creditcard misschien een goed alternatief, maar eigenlijk ben je een dief van je eigen portomonnee.

Mijn advies blijft dan ook om nog even te wachten op de Google Giftcards waar je natuurlijk dit probleem niet bij hebt, want dan betaal je gewoon de ‘normale’ prijs voor een betaalde app. Zoals gezegd is de verwachting toch echt dat de Google Giftcard dit jaar nog in Nederland verkrijgbaar zal zijn, maar het is nog steeds niet bekend wanneer dit zal zijn.

 

Labels:alternatief, play store, prepaid crecitcard

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter